Thaimat
Maträtt
- Larb (köttsallad)
Maträtter
- Tod Kra tiem
Ingredienser
Krydda
Krydda
- Thaibasilika
- Kaffir (lime blad)
- Galangal
- Koriander
- Vitlök
Tillbehör
Såser
- Ostronsås
- Fisksås
Dricka
Restauranger
- Amazing thai restaurant
- Baan thai
- Bangkok kitchen
- Koh phangan
- Mae krua
- Mr Johanssons
- Muang thai
- Nid ting
- Phasa thai restaurang
- Rakhang thai kitchen
- Siam garden
- Tantawan
- Thai pailin
- Thai Smile
- Thaimoon
- Tims thai
- Yutibans thai restaurant
Recept för Pad Krapow Gai - Stekt kyckling med basilika
Enkelt, snabbt att tillaga och väldigt gott att äta. Du kan byta ut kycklingen mot nötkött, fläskkött eller skaldjur.
För personer behöver du följande
- 600 gram kyckling
- 6 msk olja
- 6 vitlöksklyftor
- 10 röda Thai chili, ta mer eller mindre chili om du vill
- 2 små gula lökar
- 3 salladslökar
- En nypa vitpeppar
- 2 msk ljus sojasås
- 2 msk fisk sås
- 2 msk ostron sås
- 1 tsk socker
- ca 20 basilikablad
Så gör du
- Rengör och skiva kycklingen i små lagom stora bitar.
- Kör vitlök och chili i en mortel, eller hacka dem med kniv.
- Skär löken i skivor.
- Skär vårlöken i korta 2-3cm remsor.
- Hetta upp oljan i stekpannan på hög värme. Pannan ska vara varm innan du lägger ingredienserna.
- Stek vitlök och chili i några sekunder för att få fram doften av vitlök.
- Tillsätt kycklingbitarna, tillsammans med alla övriga ingredienser utom basilikan
- Rör om tills kycklingen är kokt, ta sedan bort från spisen.
- Lägg till basilika och rör om, serveras direkt.